Amimascota.com 
 
 
NOTICIES I ACTUALITAT

seguros veterinarios

Tortuga Mata Mata és caçada per la seva carn i per a mascota



(2009-08-03) FM Bolivia.com



El rèptil Mata Mata és una de les espècies de la fauna silvestre, que està amenaçat per caçadors furtius per al consum humà de la seva carn i comerç com mascotes.

Els rèptils Chelus fimbriatus (Testudines ? Chelidae ), se situen en la categoria nacional 2008, com una espècie Gairebé Amenaçada (NT), segons el Llibre Vermell de la Fauna Silvestre de Vertebrats de Bolívia.

Aquest animal és usat com recurs alimentós, el que implica una caça de subsistència i per al comerç. En països limítrofs, existeix un alt ús de l'espècie per al comerç il·legal com mascotes.

Al tractar-se d'una espècie estrictament aquàtica, qualsevol contaminació de les aigües impliquen seriosos efectes sobre l'espècie, el que també es converteix en una seriosa amenaça.

Per les seves característiques, és una tortuga carnívora d'activitat diürna i nocturna, que viu en el fons de rierols, curiches i meandres d'aigua tèrbola.

Els estudis sobre aquesta espècie coneguda menjo Mata Mata, adonen de la seva existència en els departaments de Beni, Santa Creu i Pando, en la ecoregión del sud-est de la Amazonia.

DESCRIPCIÓ

L'aparença d'aquesta espècie la fa inconfundible pel que fa a unes altres a Bolívia.

Posseïx un cap triangular amb una boca gran, aplanada, ulls reduïts i musell cilíndric. El seu coll aquesta cobert de excrecencias dérmicas que sobresurten als costats. La seva closca és relativament pla amb els escuts de forma cònica o piramidal elevats.

Les seves potes són palmeadas, amb cinc ungles en les extremitats de darrere i quatre en les davanteres. La seva coloració general és castany acanelado, amb algunes taques i marques negres. El plastrón ho té color groguenc.

Els rèptils poden arribar a amidar fins a 53 centímetres i pesar 17,7 quilograms.

El Mata Mata s'alimenta de peixos, invertebrats, aus i petits mamífers. Posa de 12 a 28 ous sobres hojarascas. És estrictament aquàtica i només surt per a fresar.

En Bolívia, aquesta espècie no té amidades de conservació, sent el Parc Nacional Noel Kempff Comprat i en la Reserva nacional Manuripi Heath, els únics llocs on són cuidats.



Titulars de noticies de mascotes

 





 





Gossos | Gats | Ocells | Peixos | Rosegadors | Anuncis | Directori | Articles | Fotos | Fires de mascotes | Humor | Noms de mascotes
Inici | Noticies | Frases | Relats i històries | Presentació | Mapa web | Anunciar publicitat | Contactar
 
Copyright 2004 - 2016 © Amimascota.com, Tots els drets reservats.