Amimascota.com 


 · Articles
 · Galeria de fotos
 · Vídeos
 · Reportatges
 · Directori web
 · Enllaços
SECCIONS
 Gossos
 Gats
  Ocells
 Peixos
 Rosegadors
ANUNCIS
 · Adopció
 · Compra
 · Venta
 · Busca parella
 · Varis
 · Anunci gratuït
TOP NOMS
 Gossos :  Rudy 11950

Noms de gossos

 Gats :  Nico 19324

Noms de gats

 Ocells :  Estrella 3754

Noms de ocells

 Peixos :  Coco 4444

Noms de peixos

 Rosegadors :  Pussy 4330

Noms de rosegadors


Veure Top Noms

NOTICIES I ACTUALITAT



T I T U L A R S
 
 Tortuga Mata Mata és caçada per la seva carn i per a mascota

(2009-08-03) FM Bolivia.com

 
El rèptil Mata Mata és una de les espècies de la fauna silvestre, que està amenaçat per caçadors furtius per al consum humà de la seva carn i comerç com mascotes.

Els rèptils Chelus fimbriatus (Testudines ? Chelidae ), se situen en la categoria nacional 2008, com una espècie Gairebé Amenaçada (NT), segons el Llibre Vermell de la Fauna Silvestre de Vertebrats de Bolívia.

Aquest animal és usat com recurs alimentós, el que implica una caça de subsistència i per al comerç. En països limítrofs, existeix un alt ús de l'espècie per al comerç il·legal com mascotes.

Al tractar-se d'una espècie estrictament aquàtica, qualsevol contaminació de les aigües impliquen seriosos efectes sobre l'espècie, el que també es converteix en una seriosa amenaça.

Per les seves característiques, és una tortuga carnívora d'activitat diürna i nocturna, que viu en el fons de rierols, curiches i meandres d'aigua tèrbola.

Els estudis sobre aquesta espècie coneguda menjo Mata Mata, adonen de la seva existència en els departaments de Beni, Santa Creu i Pando, en la ecoregión del sud-est de la Amazonia.

DESCRIPCIÓ

L'aparença d'aquesta espècie la fa inconfundible pel que fa a unes altres a Bolívia.

Posseïx un cap triangular amb una boca gran, aplanada, ulls reduïts i musell cilíndric. El seu coll aquesta cobert de excrecencias dérmicas que sobresurten als costats. La seva closca és relativament pla amb els escuts de forma cònica o piramidal elevats.

Les seves potes són palmeadas, amb cinc ungles en les extremitats de darrere i quatre en les davanteres. La seva coloració general és castany acanelado, amb algunes taques i marques negres. El plastrón ho té color groguenc.

Els rèptils poden arribar a amidar fins a 53 centímetres i pesar 17,7 quilograms.

El Mata Mata s'alimenta de peixos, invertebrats, aus i petits mamífers. Posa de 12 a 28 ous sobres hojarascas. És estrictament aquàtica i només surt per a fresar.

En Bolívia, aquesta espècie no té amidades de conservació, sent el Parc Nacional Noel Kempff Comprat i en la Reserva nacional Manuripi Heath, els únics llocs on són cuidats.



Titulars de noticies de mascotes




 

 

 

Fires de mascotes


seguros veterinarios

Gossos | Gats | Ocells | Peixos | Rosegadors | Anuncis | Directori | Articles | Fotos de mascotes | Vídeos | Relats | Humor | Noms
Pàgina Principal | Notícies | Reportatges | Presentació | Mapa del web | Com anunciar publicitat

Copyright 2004 - 2016 © Amimascota.com, Tots els drets reservats.