Amimascota

 

Fitxes de rosegadors

Fitxes de rosegadors

Cobaia

cobaias

Mida: 20 a 30 cms, pes de 0.5 a 1.8 Kg.

Colors: Existeixen cobaies de pèl curt, semillarg, llarg, amb remolins i amb una àmplia gamma de colors: negre, blanc, marró, tricolor, etc.

Els cobaies també, coneguts com conillets d'índies, són una excel·lent companyia doncs no solen mossegar gairebé mai. Les tres races principals són l'Americana o anglesa, Abisinia i Peruana. El terme mitjà de vida d'un cobaia sol ésser entre 4 i 8 anys. És important disposar del major espai possible en la gàbia o allotjament per a evitar baralles i accidents.

Hamster

hamster

Mida: 7 a 30 cms segons varietat, Mascle: 120 a 170 grs. Femella: 150 a 180 grs.

Colors: Blanc, crema, daurat, gris, negre, blau-negre, beige, marró, gris-marró, marró fosc, etc.

Un hamster és bonic, afectuós, simpàtic, tranquil i fàcil d'alimentar. Els agrada molt jugar, són molt actius i per tot això s'han convertit en uns dels animals de companyia més importants del món. La seva gàbia ha d'oferir suficients possibilitats d'exercici perquè l'animal és curiós i ho investiga tot.

juegos online gratis
 

Jerbo

jerbo

Mida: 10 cms amb una cua aproximadament de la mateixa longitut, Mascle: 65 a 100 grs. Femella: 55 a 85 grs.

Colors: Blanc, negre, gris o l'agutí (cada pèl presenta bandes de color blanc, cafe i negre en la punta)

Els jerbos són rosegadors que provenen del desert de Mongòlia més actius cap el capvespre i molt més actius durant la nit. Encara que els jerbos tenen necessitats d'allotjament, menjar i aigua que resulten fàcils de satisfer són recents com mascotes. Són nets, inodors, sans, resistents i fan molt poc soroll. Poden viure de tres a quatre anys.